Mannen die jonger zijn dan 30 jaar

Ben je jonger dan 30 jaar?

Ben je jonger dan 30 jaar oud en heb je minder dan twee kinderen? Neem dan onderstaande zaken in overweging voordat je jezelf laat steriliseren.

1. Je kunt spijt krijgen. Mannen jonger dan 30 jaar die een vasectomie ondergaan krijgen het meest vaak spijt van hun vasectomie, met name als ze minder dan twee kinderen hebben.

2. Je kan veranderen.
Er zijn mannen onder de 30 die denken dat ze in de toekomst geen kinderen willen krijgen. Maar zijn blij met het vaderschap als ze in de 30 zijn. Misschien ben je er nu wel van overtuigd, maar mensen veranderen.

3. Vrouwen veranderen. Bovenstaande geldt ook voor vrouwen. Ook vrouwen die geen kinderwens hebben als ze begin 20 zijn, kunnen een sterke kinderwens krijgen als ze in de 30 zijn en veel vrienden zelf kinderen krijgen.

4. Relatie kan eindig zijn.
Een kinderwens kan opnieuw een thema zijn als u met een andere partner in een nieuwe relatie komt.

5. De filosofie van jou en je partner met betrekking tot abortus moet worden overwogen. Als je allebei geen principiële bezwaren hebt tegen abortus, is er een alternatief voor als andere vormen van anticonceptie falen. Daarmee is een sterilisatie misschien niet zo belangrijk om een onbedoelde zwangerschap te voorkomen. Maar vergeet niet dat als ze toch zwanger wordt, de keuze uiteindelijk aan haar is.

6. Een sterilisatie moet worden beschouwd als een permanente en niet-omkeerbare ingreep. Dat komt omdat hersteloperaties niet altijd succesvol zijn. Kijk dus voordat je tot een vasectomie besluit naar alternatieve vormen van anticonceptie en op PlannedParenthood.org .

7. Mannen kunnen hun sperma laten invriezen en opslaan. De wens van jou of je partner kan veranderen. Het is daarom zinvol om te overwegen sperma in te laten vriezen.  

8. Heb je je beslissing besproken met je ouders? Indien niet, neem dit dan mee in je overweging.
Je bent uiteraard volwassen, maar waarschijnlijk kennen ze je beter dan welke arts dan ook. Zoals bij veel beslissingen in het leven, stel jezelf de vraag eens "Wat kan ik doen zodat ik hier nooit spijt van krijg?". Zou je er ooit spijt van krijgen als je het hen zou vertellen? Waarschijnlijk niet. Een vasectomie laten uitvoeren is nog altijd jouw beslissing. Als ze erin slagen je te ontmoedigen, zul je ze op een dag misschien dankbaar zijn. Als ze er niet in slagen je te ontmoedigen, zijn ze misschien bereid om bij te dragen aan het invriezen van je sperma. Hierdoor voelen ze zich mogelijk beter over je sterilisatie.

Tenslotte, we zijn allemaal meester over ons eigen lot. Een goede beslissing nemen is gemakkelijker als we nadenken over alle gevolgen, alternatieven en de mogelijke gevolgen van onze beslissingen

Veelgestelde vragen

Maak vrijblijvend een afspraak

Vul het formulier in en kies een datum voor je sterilisatie. Uiteraard kun je ook eerst vrijblijvend een telefonische afspraak maken.
maak afspraak